eşya depolama

Düğün Evi, Matem Evine Dönüştü!
PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen uzman çavuş Latif Adıgüzel'in akrabaları, bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığını, ailesinin Kurban Bayramı sonrasında düğün hazırlıkları yapılacağını söyledi.

Askerlik görevi sonrasında sınava girerek uzman çavuş olan Latif Adıgüzel'in ilk görev yerinin Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, sonrasında ise Lice ilçesi olduğu belirtildi.

Bayramın Haftasına Düğünü Olacaktı!

Şehidin acılı annesi Hacer Adıgüzel ise gözyaşı dökerken, "Bayramın haftasına düğünü olacaktı. İki gündür düğün hazırlıklarıyla uğraşıyorduk. İki gündür nişanlısı Emine ile konuşurken 'Annemin ağlamaklı sesini duyuyorum, annemi benimle konuşturma' diyormuş. Annem ağlıyor diye konuşmamış. Yavrumun sesini bir kez duysaydım. Şimdi beni yavrum, ciğerim ağlatmadı mı? Göreve giderken nişanlısına 'Annem, sesimden biliyor, üzülüyor' diye bana söylemesi için yemin ettirmiş" dedi.

Daha önce şehit haberlerini alınca ağladığını, "Allah'ım bana da kara haber gelecek" dediğini söyleyen Hacer Adıgüzel, "Haber ne zaman gelecek bilmiyordum. Önceleri şehit olanlara ağlıyordum, şimdi kendi kuzuma ağlıyorum. Şimdi ciğerimin haberini getirdiler, kendini getirmediler. Televizyonlarda gördüğüm analara ağlarken şimdi kendi yavruma ağlıyorum. Rabbim verdi, tekrar Rabbim aldı. Sabır ver Ya Rabbi. Sen benden daha çok seviyormuşsun ki, benden aldım Rabbim" diye dua etti.

Babam Yaşlandı, Bundan Sonra Ben Yardımcı Olayım


Şehit uzman çavuşun babası Mustafa Adıgüzel, en son şehit olmadan önceki gün konuştuğu oğlunun "İyiyim, bir sorun yok" dediğini söyledi.

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, kendisinin de teröristlerle çarpışmak için askere gitmek istediğini belirten baba Mustafa Adıgüzel, "Düğünü için hazırlık yapıyorduk. Dün yatağını yorganını hazırladılar. Oğlum, ' izin alabilirsem Kurban Bayramı sonrasında düğün yapalım, iyiyim bir sorun yok' diyordu. Ama iki gündür sesi bir değişik geliyordu. Devamlı arıyordum. Sesinin farklı gelmesini 'yeni uyandım' ondandır falan diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlık sınavını kazanarak gitti. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. 'Babam yaşlandı, bundan sonra çalışamaz, ben yardımcı olayım' düşüncesinden dolayı uzmanlığa başvurdu" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.