eşya depolama

Kovid-19 Yeni Varyantlar Korkutuyor. Türkiye İçin Son Durum Nedir?

Yaz dönemlerinin ortalarında iken gelen bilgiler vaka sayılarında ciddi artışların olduğunu gösteriyor. Sağlık bakanlığı korkulacak bir durum olmadığını belirtmiş olsa bile vatandaşlar ciddi oranda huzursuz olmaya başladı. 

Hastaneye giden test veren bir çok kişinin kovid olduğu öne sürülüyor. 

Son dakika sağlık bakanlığı haberleri: Sağlık Bakanlığı, haftalık koronavirüs verilerini güncel olarak paylaştı.

Güncel Kovid-19 hasta, vaka ve vefat sayılarında son durumlar nedir?

Buna göre, 4 ve 10 Temmuz'da 117 bin 95 kişi pozitif test edildi, 31 kişi öldü ve iyileşen Kişi sayısı 61 bin 47 idi. Bir önceki hafta vaka sayısı 57 bin 113 olarak açıklandı. 

11 Mart 2020'den bu yana, Türkiye'de ilk COVID-19 vakası tespit edildiğinde, vaka sayısı 15 milyon 297 539'a yükselirken, 99 88 kişi öldü. 

Şimdiye kadar uygulanan toplam aşı miktarları ise 148 milyon 117 bin 265 doza erişmiştir.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak şeklinde görülmektedir.

En az 2 doz şeklinde aşı uygulananların oranı en düşük iller ise şu şekilde;  Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Kovid-19Kovid-19 Son Dakika
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.