eşya depolama
Öne Çıkanlar seda sayan Galatasaray Hüseyin Aydın 3 şubat a101 pkk açılımı

Türkiye ve Dünyada En Uzun Oruç ve En Kısa Oruç Tutan Yerler

Türkiye'de 2024 Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, oruç tutma sürelerinin hangi illerde en uzun ve en kısa olduğu merak konusu oldu.

Geçen yılın verilerine göre, Sinop'ta 13 saat 56 dakika ile en uzun oruç tutulmuşken, en kısa süreli oruç Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da 13 saat 47 dakika olarak kaydedilmişti.

Bu yıl ise oruç tutma sürelerindeki fark 3 dakikaya indi. İlk imsakın Iğdır'da saat 04:52'de başlayacağı ve son imsakın Çanakkale'de saat 06:02'de olacağı belirtildi. İftar saatleri ise Iğdır'da 18:13'te başlayacak ve Çanakkale'de 19:24'te sona erecek.

En uzun oruç tutulan iller

Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika, en kısa oruç tutulan iller ise Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da 13 saat 20 dakika olarak kaydedildi.

Ramazanın son günü olan 9 Nisan'da ise Hakkari'de 18:42'de ilk iftar yapılacak ve Edirne'de 19:55'te son iftar gerçekleşecek. Bu gün Sinop'ta 14 saat 51 dakika ile en uzun, Hatay'da ise 14 saat 30 dakika ile en kısa süreyle oruç tutulacak.

Dünya genelinde ise en uzun oruç tutma süresi Nuuk'ta (Grönland) 17 saat 52 dakika, en kısa süre ise Chistchurch'te (Yeni Zelanda) 12 saat 42 dakika olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
Oruç Süreleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.