eşya depolama
Öne Çıkanlar seda sayan Aziz dizisi Hüseyin Aydın 3 şubat a101 Galatasaray

Yurt Dışı Seçim Kurulları MHP'de. HDP alınan kararla engellendi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı bir karara göre, son genel seçimde üçüncü parti konumunda olan HDP'nin sandık kurullarında yer alması engellendi. Bu kararın ardından, yurtdışı seçim kurullarında MHP temsilcileri HDP'nin yerini alacak. Yurtiçinde ise HDP'nin ardından gelen siyasi partilerin temsilcileri sandık kurullarında yer alacaklar. Habertürk'te yer alan bir habere göre, HDP, Anayasa Mahkemesi'nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden girme kararı almıştı.

Bu karar sonrasında HDP'nin sandık kurullarındaki varlığı tartışılmaya başlandı ve MHP harekete geçti. MHP YSK Temsilcisi Avukat Kürşat Türker Ercan, HDP'nin seçimlere katılmama durumunun kesinleştiğini belirterek, YSK'ya başvurdu. YSK, HDP'nin sandık kurullarında görev alamayacağına hükmetti. Bu kararın nedeni, Siyasi Partiler Yasası'na göre, son genel seçimde ilk beş sırada bulunan siyasi partilerin sandık kurullarında görev alabilmesi ile ilgilidir.

Yurtdışı Seçim Kurulu ise tek seçim çevresi olarak kabul edilir ve ülke genelinde son seçimde ilk üç sırayı alan siyasi partiler yurtdışı sandık kurullarında görev alabilir. Ancak, YSK'nın son kararı sonrasında HDP sandık kurullarında yer alamayacak ve yurtiçinde HDP'yi takip eden partiler sandık kurullarına girecek. Yurtdışı sandık kurullarında ise HDP'nin yerini 2018 seçimlerinde dördüncü parti konumunda olan MHP temsilcileri alacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.