eşya depolama
Öne Çıkanlar savaş son durum popeyes şikayet sosyal medya trafik kazası mahkum 9 uncu bölüm

HDP'li Ayhan Bilgen: "Kararımızın arkasındayız."
HDP (Halkların Demokratik Partisi) sözcüsü olan Ayhan Bilgen, kurulması muhtemel bir seçim hükümetine katılma kararlarının arkasında olduklarını fakat bazı beklentileri de olduğunu açıkladı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, bugün düzenlemiş olduğu basın toplantısında oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP'nin kurulması muhtemel kısa süreli bir seçim hükümetinde yer almasının söz konusu olmadığını söyleyen Haluk Koç, bu açıklamanın ardından Saray ile ilgili de konuştu.
CHP'li Haluk Koç'un yapmış olduğu bu açıklamaların hemen peşinden haber kaynağı Reuters'a konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP olarak kendilerinin seçim hükümetine katılma kararlarının arkasında durduklarını belirtti ve "Ancak bakanların seçiminde siyasi nezaketten uzak bir tutuma da fırsat vermeyiz." ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP ile koalisyon kurma konusunda uzlaşma sağlanamaması sonucundan sonra  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 Temmuz'da aldığı hükümet kurma görevini dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etmişti. Hükümet kurmak için anayasal olarak tanınmış olan 45 günlük süre bu Pazar günü akşam sona eriyor.

Bu sürenin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim çağrısında bulunarak, içinde Meclis'teki parti gruplarından üyelerin de bulunacağı bir seçim hükümeti kurulması için Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ataması bekleniyor. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.