eşya depolama

HTC iflas mı ediyor? Niye satışa çıktı?
HTC, son zamanlarda oldukça büyük maddi sıkıntılar yaşıyor. Büyük bir ekonomik kriz geçiren teknoloji devlerinden HTC, maddi kaynakların yetersizliği sebebiyle Çin'de bulunan fabrikasını satışa çıkarmaya karar verdi.

Teknoloji devleri arasında yer alan HTC, yaşadığı maddi kriz sebebiyle çeşitli çözüm yolları aramaya başladı ve  ilk adım olarak son çeyrekle birlikte işten çıkarmaları başlatmaya karar verdi. Böylelikle şirket kendini toparlayabilecek ve işgücünü yaklaşık %15 (2.250 kişi) oranında azaltacak. Fakat HTC, bu kadarla da kalmayacak gibi. Konuşulan yeni konuya bakılırsa önlemler işten çıkarmanın ötesine gidiyor. Tayvan merkezli üretici firma bu kez, Çin'de 2009 yılında kurduğu üretim merkezini satmaya karar verdi.

HTC'nin başarılı satışlara imza attığı dönemlerde kurulmuş olan 150 metre karelik fabrika yaklaşık 32.2 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturulmuştu. 2010 yılında da satışlar hızla yükselerek devam edince üretim kapasitesinin iki katına çıkarılmıştı ancak kabul etmek gerekir ki üretici firmanın üretim imkanları Samsung ve Apple gibi markalara kıyasla oldukça zor. Diğer yandan Çin'de düşük fiyatlı telefon üreticilerinin de başarılı satışlar yapması üretim merkezlerini sürekli büyütmelerine sebep oluyor. Bu da rekabet alanını oldukça genişletiyor.

HTC, bu fabrika satışıyla en azından  bir miktar nakit bulabilme umudunu taşıyor. Haberin yayınlanması da şirketin borsa değerini az da olsa bir miktar arttırmış durumda. Yeni amiral gemisiyle birlikte radikal değişiklikler yapması beklenen üreticinin planlarının önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.