eşya depolama
Öne Çıkanlar okey 101 plus 101 okey plus DNAnın işlevi DNAnın yapısı anal seks zararları

Mezun oldu, Facebook'tan iş teklifi aldı!
 Mezun olmasının ardından teknoloji devleri olan Google ve Facebook gibi şirketlerden iş teklifi alan Türk tasarımcı Rıza Selçuk Saydam karar verdi. 
Çankaya Üniversitesi, Matematik-Bilgisayar bölümü mezunu tasarım uzmanı olan Rıza Selçuk Saydam teknoloji devleri Google ve Facebok'tan iş teklifi aldı. Küçük yaştan beri silikon vadisinde çalışmayı hayal eden Saydam, online bir portföy hazırlayarak web sitesinde kendisini ve yaptığı işleri sergilemesinin ardından iki şirketin 4 ay kadar devam eden internet üzerinden gerçekleştirilen zorulu mülakatları sonucunda tercihini Facebook'tan yana kullandı. 

Tasarım ve Matematik alanlarında kendini geliştirip iki konuyu birbirine bağlayan Saydam, tercihini verdiği bir röportajda şu şekilde açıkladı : 

“Google’dan gelen teklif ilk bakışta mükemmeldi ama ‘teknoloji geliştikçe nasıl gelişeceğim, kendimi nasıl ilerleteceğim’ sorularına tam yanıt bulamadım. Bana özel bütçe vereceklerini ve dilediğim kursa gidebileceğimi belirttiler. Facebook ise ‘Biz senin iyi olduğunu görüyoruz, daha iyi olmanı istiyoruz’ teklifiyle yaklaştı. Bu da bana daha cazip geldi. Hayalimdeki Google’da çalışma imkânına ulaştım ancak bu kez ben kabul etmedim, geleceğim için Facebook’u seçtim.”

Ekim'de iş başı 

Rıza Selçuk Saydam, Türkiye'deki öğrencilere yurtdışına açılmalarını tavsiye ettikten sonra, öğrencilerin dünya çağındaki firmalarda çalışmayı imkansız gibi gördüklerini sözlerine ekledi. Ayrıca öğrencilerde Google, Facebook gibi firmalarda mantıskız sorular sorulduğu yönünde yanlış bir algının olduğunu dile getiren Saydam, mülakatlarda son derece mantıklı sorular ile karşılaştığını açıkladı. Rıza Selçuk Saydam, iş teklifini Amerika Birleşik Devletleri'ne gittikten sonra Facebook'un ilgili departmanları ile görüşerek işi kabul ettiğini açıkladı. Saydam, Ekim ayında iş başı yapacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.