eşya depolama
Öne Çıkanlar popeyes şikayet mahkum 9 uncu bölüm yağmur covid-19 Sömestr

NASA'dan dev 'Uzay Asansörü' "Peki asansörde kalanlar ne yapacak?"
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzay ile ilgili çalışmaların maliyetlerini düşürmek için bilim dünyasını şoka sokacak bir proje geliştirdi! Uzaya asansörle çıkmayı öngören projenin çalışmalarına başlandı! 

Nasa, uzaya kuracağı asansör ile yakıt masrafından %35 kâr elde etmeyi amaçlıyor. Sistemin sürekli kullanılabilir olması, uzaya bırakılan değerli parçaların giderinin de yer almayacak olması Nasa için bir başka önem arz etmekte.

Uzaya asansörle çıkacaklar

Thoth Technology CEO'su Caroline Roberts, 20 kilometre yükseklikten uçacak uzay araçlarının, uçuşlarını tamamlayarak bu asansör üzerindeki pistte yakıt ikmali yapabileceklerini de belirtti.

Kanada merkezli Thoth Technology bu çılgın projenin ilk patentini de aldı. Uzay taşımacılığında ciddi bir adım olarak görülen bu proje bütün dünya da şimdiden merak uyandırmış durumda.


Bu haberin ardından sosyal medyada uzaya çıkacak olan asansörün bozulması, asansörde kalma gibi durumlar üzerinden yorumlar yapılmaya başlandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.