eşya depolama
Öne Çıkanlar tunceli şehit DNAnın keşfi bitcoin piyasas benzin zammı araştırma

76 Yıldır Kimliksiz!
Niğde'de yaşayan 76 yaşında ki Melek Karaca, ailesinin nüfusa kaydettirmemesinden dolayı resmi kayıtlara göre yaşamadığı anlaşıldı. Tek başına hayat sürdüren Melek Karaca, nüfus cüzdanı olmadığı için devletimizin hiç bir imkanlarından yararlanamadığını söyledi.

15 yaşındayken evlendiğini ve nüfusa cüzdanı olmadığı için nikahsız yaşadığı eşini evlilikten 16 yıl sonra kaybettiğini söyleyen Karaca, ilk evliliğinden 3 çocuğu olduğunu belirtti.

Daha sonra ikinci bir evlilik yaparak Niğde'ye gelin geldiğini söyleyen ve ikinci eşinin de vefat ettiğini belirten Karaca, "Şimdi eşimden kalan bu evde üvey çocuklarımın yardımlarıyla yaşamını sürdürüyorum. Okur yazarlığım dahi yok. Benim cenazem olsa nereden kalkacak. Ben Türk vatandaşıyım. Almanya'dan gelenlerin oluyor da, bizim niye olmuyor. Ben hükümetten yardım istiyorum" dedi.

Nüfus cüzdanı olmadığı için 65 yaş maaşı alamayan, devletin hiçbir sosyal yardımında faydalanamadığını ifade eden Melek Karaca, yetkililere seslenerek şunları söyledi:
"Eskiden nüfusun olsa da olmasa da oy kullanabiliyordun. Şimdi kullanamıyorum nüfus kağıdı istiyorlar. Oy da kullanamıyorum. 65 aylığı alamıyorum çünkü nüfus cüdanı yok. Kimliğim olmadığı için hastaneye dahi gidemiyorum. Ölümcül hasta olabilirim ama doktora gidemiyorum, hastaneye gidemiyorum. Kimliğim olmadığı için doktorlar bana bakmıyor, kapıdan geri çeviriyorlar." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.