eşya depolama

Bodrum'da çıkan yangın herkesi panik içerisine soktu!
 Bodrum'da makilik alanda başlayan ve tarım arazilerine kadar sıçrayan yangın herkesi panik içerisine soktu. 
Evlerin 10 metre yakınına kadar gelen alevler, havadan ve karadan müdahale ile beraber söndürülmeye çalışırken, 5 hektar tarım, 4 hetar da makilik alan zarar içerisine girmişken, 60 arı kovanı yandı. 

Bitez!deki bir makilik alanda dün saat 15.30 sularında atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucunda çıktığı zannedilen yangın, kuvvetli esen rüzgarın sayesinde kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yakındaki tarım arazilerine de sıçrayan alevlere, ilk önce çevre sitelerde yaşayanlar ve inşaat işçileri kazma, kürek ve kovalar ile beraber su sıkarak müdahale ettiler. Baze sitelerde bahçelerinde oturan vatandaşlar hortumlar ile su sıktılar ve alevlerin evlerine doğru gelmesine engel oldular. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait olan iki helikopter 5 arazöz, 40 orman işçisi, 5 itfaiye aracı ise sevk edildi. 

Yangın rüzgardan dolayı yön değiştirdi evlere yaklaştı 

Rüzgar nedeni ile sürekli yön değiştiren alevlerin zaman zaman evlere ve yakınında bulunan tüpgaz deposuna 10 metre kadar yaklaşması herkesi korkuttu. Alevlerin arasında kalan bir tüpün patlaması sonucunda etrafa saçılan parçalar söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşların önüne düştü. Şans eseri yaralanan kimse olmadı. Alevler, bir çok zeytin ağacı ile 60 arı kovanının yanmasına neden oldu. Yangın 3 saat içerisinde büyükbir güçlük ile söndürülürken 5 hektar tarım, 4 hektar ise makilik alan zarar gördü. 

Söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan 48 yaşındaki Ali Fikret  "Bölgedeki şiddetli rüzgar ve otların kuru olması nedeniyle alevlerin 4-5 noktadan hızla yayılması müdahaleyi zorlaştırdı" dedi. Soğutma çalışmalarına ise bir süre daha devam edildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.