eşya depolama
Öne Çıkanlar regaip kandili

Anneler Günü ne zaman kutlanır? 2017 Anneler Günü'ne ne kadar kaldı?

Herkesin merakla beklediği 2017 Anneler Günü'ne az bir zaman kaldı. Peki Anneler Günü Mayıs ayında ne zaman kutlanıyor? 2017 Anneler Günü ne zaman?

Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, annelerimizi onurlandırmak adına bu yıl da kutlanmaya devam edilecek. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı zaman dilimlerinde kutlanan Anneler Günü için geri sayım resmen başladı. Peki 2017 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN? 2017

Sevgi ve şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz için her yıl Anneler Günü kutlanır. 2016 yılında 8 Mayıs Pazar günü kutlanan Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanılır. Anneler Günü 2017 yılında 14 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir.

ANNELER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

1864’te doğan Jarvis, 13 çocuk doğuran bir annenin 10’uncu çocuğuydu. Ama ne yazık ki kardeşlerinden birçoğu ölmüştü. Hayatta kalan 4 çocuktan biri Anna’ydı. Annesi Ann Maria Reeves Jarvis, Batı Virginia’lı savaş karşıt bir aktivist ve öğretmendi. Sağlık koşullarını iyileştirmek için kendini askerlerin hayatına adamıştı. Amerikan İç Savaşı’ndan sonra anneler için ‘Arkadaşlık Günü’ adı altında bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna’nın, annesi vefat ettikten sonra bu günden esinlenerek ‘Anneler Günü’nü ilan ettiği söylenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.