eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Bugün 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi bankalar PTT ve noter açık mı

1 Mayıs Pazartesi günü tüm yurtta kutlanacak olan İşçi ve Emekçiler Bayramı'nın resmi tatil olup olmadığı ve okulların da bu tatile dahil edilip edilmediği şimdiden araştırılmaya başlandı. Bugün 1 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

Öğrenciler ve veliler şimdiden bugün 1 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak olan İşçi ve Emekçiler Bayramı'nda okulların tatil olup olmadığını merak etmeye başladılar bile. Milyonlarca işçi de tıpkı öğrenciler gibi 1 Mayıs'ın resmi tatil olup olmadığını merak ediyorlar.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs'ta kutlanacak olan İşçi ve Emekçiler Bayramı dünya genelin de kutlanıyor. 1 Mayıs gününde birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi nedeniyle resmi tatile giriyor.

Bununla birlikte 1 Mayıs 2017 Pazartesi günüde öğrenciler ile birlikte kamu işçileri de resmi tatil yapacaklar. Aynı zamanda özel sektörde de çalışanlar şirketin isteğine göre tatil yapabilecekler.

BUGÜN 1 MAYIS 2017 PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ? PTT VE BANKALAR AÇIK MI? 

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla okullar Pazartesi günü tatil olacak. 1 Mayıs Pazartesi günü kamu işçilerine de tatil olduğundan bankalar ve PTT kapalı olacak.

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs, tarihte ilk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde ortaya çıktı. Taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar yürüyüş düzenledi.

Ülkemizde de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Haziran 2009 tarihinde kabul edilen yasa ile 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.