eşya depolama

Çanakkale'de 5.3 şiddetinde deprem

Çanakkale'den bir son dakika deprem haberi geldi. Çanakkale'de akşam saatlerinde meydana gelen deprem başta İstanbul olmak üzere İzmir, Tekirdağ ve Muğla gibi illerden de hissedildi. Çanakkale'de artçı sarsıntıların devam ettiği bilgileri geliyor.

Çanakkale bir kez daha büyük bir depremle sarsıldı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından akşam saatlerinde bir sarsıntı daha yaşandı. 5.3 şiddetinde meydana gelen son deprem başta İstanbul olmak üzere İzmir, Tekirdağ ve Muğla gibi illerden de hissedildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 4 ve 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremler ise Çanakkale'nin dışında Bursa, İzmir, Tekirdağ, Muğla ve İstanbul'dan da hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığına göre, saat 16.48’te merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 16.48'de yeniden 5,3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşayan bölge sakinleri, panikle evlerinden sokaklara çıktı. Vatandaşlar, artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede evlerine girmeye çekindiklerini dile getirdi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, bölgede yaşayan insanların sürekli hasarlı yapılara girmemeleri konusunda uyarıldığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının sürdüren ekiplerin deprem bölgesinde bulunduğunu aktardı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749 deprem kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.