eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi cep telefonu Tatil yağmur

Ramazan ayı ilk oruç ne zaman tutulacak? 2017 İl İl Ramazan imsakiyesi

Mübarek 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayına az bir zaman kaldı. Heyecanla beklenen Ramazan ayında Müslümanlar ilk orucun ne zaman tutulacağını merak etmeye başladılar. Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan bayramı ne zaman denk geliyor? İl İl 201 Ramazan imsakiyesi haberimizde.

Dünyadaki milyonlarca Müslüman'ı şiimdiden Ramazan hheyecanı sarmaya başladı. 11 Ayın Sultanı" olarak bilinen Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca Müslüman "Ramazan ayı ne zaman başlayacak?" sorusunu sormaya başladılar. Peki, 2017 Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç ne zaman tutulacak, Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

2017 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

Hicri takvime göre yılın 9'uncu ayı kutlanan Ramazan ayı geçtiğimiz yıl 6 Haziran'da başlamıştı. Ramazan ayı bilindiği üzere her yıl yaklaşık 10 gün önce başlıyor. "11 Ayın Sultanı" Ramazan ayı ile ilgili Diyanet İşleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan takvime göre, 2017 yılında ilk oruç 26 Mayıs'ın, 27 Mayıs'a bağlandığı gece yarısı tutulacak.  Müslüman alemi 27 Mayıs'ta başlayan süreçle 1 ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayı 24 Haziran 2017 Cumartesi akşamı son bulacak.

2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayının bitimiyle birlikte, İslam alemi için önemi çok büyük olan Ramazan Bayramı başlayacak. Dargınlıkların ve küslüklerin son bulduğu Ramazan Bayramı, bu yıl 25 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak. Ramazan Bayramı tatili 3 gün olacak. Birçok işçinin tatile çıktığı Ramazan Bayramı 27 Haziran 2017 Salı günü sona erecek ve tatile çıkan çalışanlar 28 Nisan Çarşamba sabahı iş başı yapacak.

RAMAZAN AYI'NDA NELER YAPILIR?

Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed'in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur’an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

2017 Ramazan imsakiyesi Diyanet tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.