eşya depolama

YGS Sınavı'nda O Türkçe Sorusu İptal Edildi!

ÖSYM’nin, 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirdiği YGS Sınavı’nda 1 Türkçe Sorusu iptal edildi.. Peki şimdi ne olacak? Detaylar haberimizde..

 

15 Mart 2015 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS Sınavı’nda 1 Türkçe sorusu iptal edildi. Uzmanlar tarafından yanlış olduğu iddia edilen Türkçe sorusunun değerlendirmeler sonucunda yanlış olduğu ispatlandı.

 

YGS’ye katılan Fen Bilimleri Dershanesi’nden Türkçe Öğretmeni Mutlu Kılavuz, sınavda sorulan Türkçe sorularından bir tanesinin iki cevaplı olduğunu iddia ederek sorunun kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini savunmuştu.. Ve bunda da haklı çıktığı ispatlanmış oldu.

 

Mutlu Kılavuz’un iddiasına göre bu soruda yazım kuralları konusundan ayrı yazılması gereken ‘ki’ bağlacı bitişik ve yine aynı soruda bitişik yazılması gereken ‘başkişi’ kelimesi de ayrı yazılmış ifadelerinde bulunmuştu.

 

ÖSYM ise o Türkçe sorusunun YGS Sınavı’nda iptal edildiğini duyurdu. ÖSYM ise puanların yeniden hesaplanmayacağını duyurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.