eşya depolama
Öne Çıkanlar canlı izle 12 Aralık yağmur Zeynep Bastık TÜRMOB

Bahçeli’nin koalisyon şartı belli oldu: Kuran’a el basın, süreci çöpe atın!
7 Haziran seçimlerinin ardından neredeyse 2 aylık bir süre geçti ancak hükümet hala kurulamadı. Koalisyon görüşmelerinde her parti ilkelerini ve kırmızı çizgilerini ortaya koydu. Devlet Bahçeli’de koalisyon açıklaması yaparak Kuran’a el basılmasını istedi.

Çözüm süreci çöpe atılacak

Bahçeli koalisyonu AKP ile kurmak için 5 şart saydı. “1-Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe. 2- Terör örgütü PKK ile Güneydoğu Anadolu’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde mücadele edilecek. 3- PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Masumlar anaların kucağına, suç işleyenler yargıya, oradan da cezaevine... Silahlar, Türkiye Cumhuriyetinin envanterine kayıt edilecek. 4- 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek. 5- Çözüm süreci çöpe atılacak.”bu maddelerin kabul edilmesi halinde AKP’nin Kuran’a el basmasını da istedi.

CHP’ye sesleniyorum

Devlet Bahçeli terör olaylarının araştırılmasını istendiği komisyona hayır demeleri üzerine yapılan eleştirilere de yer verdi. Bahçeli “ TBMM’nde dün bir terörün tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haberle milletimiz bir daha görmüş oldu. Özellikle CHP’ye sesleniyorum. HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır CHP” dedi. MHP’li vekillerin Saray’a yaptığı ziyarete yönelik eleştirilere Bahçeli, “Sana ne, giderse gider... Senin eski genel başkanın bir telefonla Erdoğan’ın ayağına kadar giderken sesin çıkmıyor da, MHP’nin Başkanlık Divanı Üyelerinin gitmesini niye yadırgıyorsun.”dedi.
 
 
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.