eşya depolama
Öne Çıkanlar canlı izle 12 Aralık yağmur Zeynep Bastık TÜRMOB

Baykal: Kasımda seçim var!
Türkiye son ihtimal olarak CHP ile AKP arasındaki koalisyon ihtimaline kilitlenmişken kafaları karıştıracak çıkış Deniz Baykal’dan geldi. Deniz Baykal erken seçim olacağını söylediği konuşmasına AKP’nin hükümet kurmayı istemediğini belirterek devam etti.

Çok acı bir şekilde gösterdiler

20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısı ile ilgili olarak yorumlarda bulunan Deniz Baykal bu olayların diğer Müslüman ülkelerde gördüğü zaman çok üzüldüklerini ancak kendi ülkelerinde olmayacağını düşündüklerini fakat bunun olabileceğinin çok acı bir şekilde gösterildiğini söyledi. Deniz Baykal uzun süredir Türkiye’nin dış politikasını eleştirdiklerini, bu politikanın Türkiye’yi Ortadoğululaştırarak savaşın içerisine çekeceğini söylediklerini ifade etti.

Başka ülkede olsa hükümet istifa eder

Deniz Baykal böylesin bir olayın başka ülkede yaşınmış olması halinde meclisin hemen toplanacağını ve hükümetin istifa edeceğini söyledi. Türkiye’de anormal olan şeylerin normalleştiğine değinen Baykal CHP’nin Suriye politikasının haklı olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Rahatlama oldu

Deniz Baykal 7 Haziran seçimi sonrası oluşan tabloyu da yorumladı. Baykal 7 Haziran seçimlerinin ardından kutuplaşmanın azaldığını ve bir rahatlama ile uzlaşmanın geldiğini söyledi.

Geri çekilin

Deniz Baykal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında seçim sonrası gerçekleşen görüşmeye de değindi. Bu görüşmede Cumhurbaşkanına kendi düşündüklerini ifade ettiğini belirten Baykal cumhurbaşkanına geri çekilmesi gerektiğini ifade ettiğini söyledi.

MHP sözünü tutmadı

Meclis Başkanlığı seçim süreci hakkında yorumlarda bulunan Baykal MHP’nin meclis başkanlığı seçimlerinde verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

Erken seçim var

Deniz Baykal olası koalisyon ihtimalleri ve erken seçim arasında dönen tartışmalar hakkında kendi düşüncelerini paylaştı. AKP’nin hükümet kurmak istemediğini sadece oyalama yaptıklarını ve MHP’ninde tutumunun belli olduğunu söyleyerek Kasım ayında erken seçim olacağına işaret etti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.