eşya depolama
Öne Çıkanlar canlı izle 12 Aralık yağmur Zeynep Bastık TÜRMOB

Erdoğan erken seçimi de  yorumladı: Artık bıçak kemiğe dayandı!
Erdoğan Çin ile temaslarda bulunmak üzere Çin’i ziyarete gitti. Çin’deki Doğu Türkistan bölgesinde gündeme gelen din özgürlüğü konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan erken seçim için de koalisyon kurulamazsa hemen seçime gidelim dedi.

Çin’in bütünlüğüne dikkat çekti

Erdoğan Çin’in toprak bütünlüğüne ve terörle mücadeleye karşı tavırlarına değinerek “ Evet Sincan Uygur Özerk Bölgesi de gündeme geldi. Türkiye olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin birliğine, beraberliğine kastedecek her türlü harekete biz de karşıyız. Bu hususta Çin Halk Cumhuriyeti’yle farklı bir düşünceye sahip olmadığımızı belirttik. Terörle mücadele konusunda hemfikiriz. Bunu kendilerine ifade ettik. “Bizdeki terör örgütlerine takındığınız hassasiyet neyse bizim hassasiyetimiz de odur” dedik. Çin’in Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurduğunun farkındayız. Örneğin 1915 olaylarıyla ilgili olarak Erivan’daki etkinliklere katılım düzeyi konusunda da Çin hassas davranmıştır. Sadece maslahatgüzar seviyesinde katılmıştır. Çin’in Filistin meselesinde bizimle tavırları ve düşünceleri de bizimle örtüşmektedir.”dedi.

Sandıkta tehdit vardı

Erdoğan 7 Haziran seçimlerinde sandıkta tehdidin olduğunu söyleyerek “çözüm sürecini istismar edenler çıktı. Bedelini son yapılan seçimlerde ağır ödedik. “Sandıklarda tehdit yoktu sıkıntı yaşanmadı” iddiaları doğru değil. Tehdit vardı, bizzat bize gelip anlatanlar oldu. Muhtarlardan dahi dinledik. Doğu ve Güneydoğu’da büyük şehirlerde bile kısmen yaşandı bunlar.” sözlerini sarf etti.
 
Artık bıçak kemiğe dayandı

Erdoğan DAİŞ’e yönelik yapılan operasyonlar için konuştu. Bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Erdoğan sözlerini“Artık bıçak kemiğe dayandı” dedik ve operasyonlar başladı. Önümüzde koalisyon güçleriyle birlikte sürdüreceğimiz bir süreç var. Esed’in PYD ile birleşmesi bizim için anormal değil bunlar birbirinin dostudur. Başka dostları da var, bundan da şüpheniz olmasın. Lübnan ve İran’dan da gelenler var. Esed’in sonuna kadar arkasındayız diyen ülkeler bile var.”şeklinde sürdürdü.

Hemen seçime gidelim

Erdoğan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmazsa hemen milli iradeye gidelim dedi. Erdoğan “Koalisyon görüşmelerinden olumlu sonuç çıktı, çıktı. Çıkmadığı takdirde, hemen milli iradeye müracaat edelim ki, tekrar kararı millet versin ve böylece de şu andaki durumdan bir an önce kurtulmuş olalım.”şeklinde açıklamalar yaptı.

Azınlık hükümetine karşıyım

Erdoğan seçime gitmek için olan bir azınlık hükümetine karşı olmadığını ancak kalıcı bir azınlık hükümetine karşı olduğunu belirtti. Erdoğan “Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekala mümkündür. Kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir.”dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.