eşya depolama
Öne Çıkanlar Emeklilik Yalnız Kurt ukrayna ovh Fenilketonüri testi

Gül dış politikayı Erdoğan’ın yüzüne karşı eleştirdi!
Türkiye Mısır ile ilişkilerini en alt seviyeye indirdiği zaman Abdullah Gül Mısır’ın yönetime el koymuş olan askeri Sisi’nin seçildiği referandumun sonucunda Sisi’yi tebrik etmişti. Abdullah Gül uzun bir süredir çıkışları ile sürekli medyanın gündemine geliyordu. Türkiye’nin dış politikasına karşı ciddi eleştiriler getiren Abdullah Gül bu kez eleştirilerini Erdoğan’ın yüzüne karşı yaptı. İkili katıldığı iftar yemeğinde sırasıyla konuşma yaptılar. Türkiye’nin Mısır ile ilişkilerini baştan beri eleştiren Abdullah Gül bu eleştirilerini Erdoğan’ın yüzüne karşı medyada ilk kez dillendirdi. Ak Parti içinde Bülent Arınç da Mısır politikasını eleştirmişti.

İslam ülkeleri kendi kendisini tüketiyor

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin dış politikasını eleştiren Gül dış politikanın değişmesi gerektiğini vurguladı. Ortadoğu’da Filistin meselesinin henüz daha çözülmemiş olduğunu hatırlatan Abdullah Gül bu sorun çözülmemiş olmasına rağmen İslam ülkelerinin kendilerini tükettiğine değindi. Türkiye’nin bu ülkelere yardımcı olacağına inandığını belirten Gül bu yardımı sağlayabilmek için hepsiyle iyi ilişkilere girilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir zamanlar ilham olduk

Türkiye’nin dış politikada etkin ve örnek olan politikalarının olduğu yıllara değinen Abdullah Gül Libya’dan Mısıra, Yemen’den bütün körfez ülkelerine kadar önceden Türkiye’nin ilham olduğunu söyledi.  Eskisi gibi yeniden bu ülkelere yol gösterici ve ilham olucu bir duruma gelinmesi gerekliliğine vurgu yapan Gül Türkiye’nin Ortadoğu ve Arap dünyası hakkında ki politikalarını eleştirdi. Türkiye’nin Ortadoğu ve Arap politikasını daha gerçekçi bir zemine oturtmak zorunda olduğunu dile getiren Gül bu politikaların gözden geçirilmesinin faydalı olacağını düşündüğünü paylaştı. Bölgede ki kaosa dikkat çeken Gül daha büyük bir kaosun ortaya çıkması durumunda tahmin dahi edilemeyecek sürprizlerinde olabileceğini söyledi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.