eşya depolama
Öne Çıkanlar Furkan Ağca kadın cinayeti Zeynep Bastık altın kilo fiyat tıkla gelsin şikayet

HDP’li Baluken çözüm sürecinde B planını açıkladı!
Çözüm sürecinin seçim boyunca askıya alınması ve Erdoğan’ın ne kürt sorunu çıkışının ardından 7 Haziran seçimlerini de arkamızda bıraktık. Bu süre içerisinde çözüm süreci ile ilgili herhangi bir hareketlenme yaşanmadı. MHP’nin koalisyon için çözüm sürecini dışlayan tutumu ve AKP MHP koalisyonunun yakın bir ihtimal olarak gözükmesi ise çözüm sürecinin ne olacağı sorularını oluşturuyor.  Yalçın Akdaoğan, Efkan Ala, Mahir Ünal gibi AKP’nin yetkili isimleri ile birlikte HDP’lilerin de katılımı ile açıklanan 10 maddede uzlaşı çağrısının da sonucunun ne olacağı merak konusu. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu HDP’ye çağrıda bulunarak PKK’nın silahları bırakmasını istemesini söylemiş bunun üzerine Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısında bulunmak için hazır beklediğini söylemişti.

Çözüm masasını halk düzenledi

Seçim sonuçlarını çözüm süreci ekseninde yorumlayan Baluken halkın masayı düzelttiğini söyledi. Oraya konmayan sandalyelerin olduğunu ve bu sandalyeleri halkın 7 Haziran’da oraya koymaya çalıştığını söyleyen Baluken bunu anlamlı bulduğunu ama Erdoğan’ın hareketlerinde ve tavrında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

B planı devreye girecek

Çözüm sürecinde yaşanan bu aksaklıklar için B planları olduğunu vurgulayan Baluken bu planın devreye gireceğini söyledi. B planlarını hükümetin adım atmadığı durumda çözüm süreci için AKP’den bağımsız bir planlarının da olduğunu söyleyen Baluken bu planın AKP’den bağımsız olmasının sebebini de halkın ortaya koyduğu bir irade olduğunu da sözlerine ekledi. Bu iradeye sahip çıkılıp görünür kılınması gerekliliğine de vurgu yapan Baluken kamuoyu oluşturacağı vurgusunda bulundu.

Son derece hayati

Baluken B planlarını yurt dışında ve yurt içinde kamuoyu oluşturmak olarak açıkladı. Kamuoyu oluşturarak hükümet üzerine baskı yaparak çözüm sürecinin devam etmesini sağlamak amacında olan Baluken demokratik kitle örgütleri ile ekonomi çevrelerine sorumluluk çağrısında bulunacaklarını söyledi. Çözüm sürecinin bütün Ortadoğu için çok önemli olduğunu vurgulayan Baluken görüşmeler yapacaklarını söyledi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.