eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi cep telefonu Tatil 2022 asgari ücret

LGBTİ'ler barışı konuşacak!
22 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00'da yapılması planlanan barış ve beraberlik etkinliği Beyoğlu'nda bulunan İsmail Beşikçi Vakfı'nda gerçekleştirilecek.





LGBTİ bireyler her zaman olduğu gibi yine barış için bir araya geliyor. Ülkenin gitgide kaosa sürüklenmesi ve  bu süreç içerisinde çıkan olaylar, yaşanan çatışmalar sebebiyle doğan güvensizlik ve inançsızlıktan sıyrılmak isteyen tüm LGBTİ bireylere açık olacak olan bu etkinliğe katılım gösteren herkes barışı konuşacak. Eşit ve özgür bir yaşam sürebilmek adına tek yolun birlik ve beraberlik kavramlarıyla barış içinde yaşamak olduğunu düşünen LGBTİ Barış Girişimi, kendileri gibi düşünen herkesi etkinliğe bekliyor. İşte LGBTİ Barış Girişimi'nin gerçekleştireceği etkinlik ile ilgili yapmış olduğu açıklama:

 "Toplumsal ayrımcılık, baskı ve şiddetin hedefi olan biz LGBTİ’ler barış olmadan eşit ve özgür bir yaşam süremeyeceğimizi biliyoruz. Onyıllardır mücadelemizi bu yüzden herkesin özgürlüğünü hedefleyerek yürüttük. Roboski, Gezi, Soma, Eryaman ve Meis’in aynı savaş politikalarının sonucu olduğunu biliyoruz. Suruç Katliamı sonrasında daha görünür hale gelen Saray’ın halklara ve kendisinden saymadığı herkese karşı açtığı savaş biz LGBTİ’lere de açılmış bir savaştır.

Barış içinde yaşama hakkı temel bir haktır. Bizler, LGBTİ’ler savaşa karşı kendimizin, tüm insanlığın ve doğanın yaşam hakkını savunmak üzere bir araya geliyoruz. Eşit ve özgür bir yaşamı inşa etmek için kendi bulunduğumuz yerden barışı kurmanın yollarını arıyoruz.

Davetimiz örgütlü ya da örgütsüz; evde, okulda, işyerinde, sokakta ve hayatın her alanında savaş koşullarında yaşamayı deneyimlemekte olan tüm LGBTİ’leredir. Gelin hep birlikte savaşa ve destekçilerine karşı tarafımızı tekrar gösterelim. Barışın inşasına omuz verelim."

Etkinliği yapılacağı İsmail Beşikçi Vakfı'nın adresi aşağıda yer almaktadır:

Kuloğlu Mah. İstiklal Cd. Ayhan Işık Sok. No: 21/1 Beyoğlu /İstanbul



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.