eşya depolama
Öne Çıkanlar Furkan Ağca altın kilo fiyat kadın cinayeti Zeynep Bastık tıkla gelsin şikayet

Çözüm sürecinin ismi değişebilir
7 Haziran seçimlerinin ardından 22.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis başkanlığı seçimi yapılmadan ve divan oluşmadan hükümet kurma görevini vermeyeceğini açıklaması bütün Türkiye’yi bu kritik seçime kilitledi. Seçimi koalisyon ihtimallerine göre yorumlayan birçok yazı yazıldı. Hangi partinin kimi destekleyeceği üzerine yapılan çeşitli yorumlarda nihayete ulaşıldı ve artık meclis başkanı MHP’nin son turda geçersiz oy kullanması ile birlikte AKP’li milletvekillerinin de oyuyla İsmet Yılmaz seçildi. MHP’nin çekimser kalmasını AKP ile koalisyonun hazır ortağı olarak yorumlanması tezini güçlendirecek bir açıklama da Numan Kurtulmuştan geldi. Numan Kurtulmuş MHP ile koalisyon kurulması halinde çözüm sürecinin adının değişebileceği mesajını verdi. Yapılan son anketlere göre MHP’ye oy verenlerin yüzde 48’i de çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Bu oranı hatırlatan Numan Kurtulmuş tekrar silahlı bir çatışmaya girmeye Türkiye’nin razı gelmeyeceğini de söyledi.

Bir sonuç çıkacağını düşünüyorum

Dertlerinin koltuk olmadığının altını çizen Numan Kurtulmuş mühim olanın hükümet protokolü olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş herkesin elini taşın altına koymasını laf olsun diye görüşmelerin olmaması gerektiğini söyledi.

Zor bir tabloyla karşı karşıyayız

Uzun dönemli bir hükümetin de mümkün olabileceğini söyleyen Kurtulmuş önemli olanın müşterekte anlaşarak bir noktaya gelinmesi olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş erken seçim hakkında kanaatini de dile getirdi. Bir erken seçimin ekstra bir yük yüklemeyeceğini ya da ekonomide olumsuzluklara yol açmayacağını vurguladı. Numan Kurtulmuş Meclis Başkanlığı seçimi içinde yorum yaparak Bahçeli’nin tutarlı olduğunu söyledi.

Çözüm sürecine karşıyız

Çözüm süreci ile ilgili MHP’nin tavrına göre bazı değişikliklere gidilebileceğini vurgulayan Kurtulmuş sürecin adı değişebilir, aktörleri değişebilir, isimler değişebilir dedi. Kurtulmuş sözlerini sürecin tamamen bitirilip silahların tekrar konuşmasını MHP’nin yüzde 48’i de istemiyor diye devam ettirdi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.