eşya depolama
Öne Çıkanlar Gizli Tehlike Halil İbrahim Fenilketonüri testi acun ılıcalı toyota

HTC "Snapdragon" dedi! Qualcomm Snapdragon nedir?
HTC'nin çıkması beklenen yeni modeli HTC O2'de de Qualcomm ile çalışmayı sürdürmeye karar verdi.

HTC, One M9 modeli ile beklediği ilgiyi bulamamıştı. Bu modelin ilgisiz kalmasının ardından yeni cihazı HTC 02'ye odaklanan teknoloji devi, One M9'da karşılaştığı eleştirileri göz önünde bulundurarak aynı hatalara düşmemek için çalışıyor. Gelen yorumları ve eleştirileri oldukça dikkate alan firma, HTC O2 olarak adlandırılmış olan yeni model cihazında Snapdragon 820 işlemci seti kullanılacak.

Qualcomm ile çalışmaya devam etme kararı almış olan  HTC, üstün performans sergileyebilmek adına şirketin geliştirdiği tepe yonga setini tercih ediyor. 4 GB RAM'in de ayrıca yer alacağı bu yeni model HTC cihazında ayrıca Adreno 530 grafik işlemcisi de bulunması muhtemel. Snapdragon 810 setinde yer alan sorunlar  cihazların aşırı ısınmasına yol açıyor ve hatta kapanmasına kadar zincirleme tepkiye neden oluyordu.

Bu sorunun çözümünü yeni işlemci modelinde arayan Qualcomm,  820 üzerinde durmaksızın çalışıyor. Elbette Snapdragon 820'nin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde çalıştığını şimdiden söylemek oldukça yanlış bir hareket olur çünkü konuşulanlar hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

 2016 yılının başlarında görücüye çıkacağı belirtilen HTC O2, gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa sunulabilir. Gözler HTC'ye dönmüş durumda. Firma henüz çıkan dedikodular hakkında bir açıklama yapmadı. Eğer yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, takipte kalın.

Qualcomm Snapdragon nedir?

Qualcomm, üretici firma ismi, Snapdragon ise firmanın işlemcilerine verdiği bir isimlendirmedir. Yani Qualcomm Snapdragon bir işlemci serisidir. Bilgisayarımızda kullandığımız işlemcilerden örnek verecek olursak; Intel bir işlemci markasıdır, i serisi işlemciler ise (i3, i5 ve i7 gibi) Intel’in bir işlemci serisidir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.