eşya depolama
Öne Çıkanlar şafak sezer sürtünme ile hamile merkez bankası Galatasaray Altay şifresiz izle Galatasaray Altay canlı izle

Mahkeme'den Melih Gökçek'e Soğuk Duş Etkisi Yaratan Karar!
Twitter Başkanı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter kullanıcısı Mustafa G.’nin kendisi hakkında yazdığı “Twitter başkanlığı yaparak, provokatörlük yapacağına, belediye başkanlığı yapsa, yaşanmaz bunlar” şeklindeki tweeti nedeniyle hakaret davası açtı.

11 Haziran tarihinde Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan Mustafa G., Melih Gökçek hakkında yazdıklarının hakaret içermediğini ve Gökçek’in Twitter hesabından birçok kişiye yazdığı mesajlarda “provokatör” dediğini belirtti.

''Sen de Yapıyorsun Katlanacaksın!''


Savunma üzerine Mahkeme, Mustafa G.'nin yazdıklarını ifade özgürlüğü kapsamında görerek beraat kararı verdi.

Mahkeme kararında "Ülkemizde siyasi söylemler incelendiğinde daha ağır biçimde ithamların yapıldığı bilindiğinden suça konu söylemin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ağır eleştiri niteliğinde kaldığı görülüyor" dedi.

Ayrıca Mahkeme kararının gerekçesinde şunları da vurguladı: ''Demokratik hayat içinde siyasi kişiliğe sahip ve nüfusu birkaç milyonu bulan bir şehrin belediye başkanlığını yapan kişinin kendisine yapılan ve içeriği itibariyle hakaret niteliği taşımayıp daha çok ağır eleştiri niteliğinde kabul edilebilecek bu tür mesajların benzerlerinin şikayetçi tarafından da twitter üzerinden başka kişilere gönderildiği anlaşılmıştır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.