eşya depolama
Öne Çıkanlar 14 şubat Emeklilik ukrayna savaş Sömestr fırtına

Şok Analiz ! Şenol Güneş Şeytanın Bacağını Kıracak mı ?
BEŞİKTAŞ CEPHESİ DERBİYE HAZIR ! 

Ligin ilk haftasında Mersin İdman Yurdu'nu 5 -2 gibi farklı bir skor ile mağlup eden siyah beyazlılar da yönetim hafta içini transfer çalışmalarına ayırdı. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Beşiktaş'ın son günler de radarına eski Fenerbahçeli Cristian Baroni takılmıştı. Yönetim Liverpool da oynayan başarılı ön libero Lucas Leiva'nın da ikna edildiğini ve kulübünden yanıt bekleyen siyah beyazlılar da takım dev derbi için çalışmalarını tamamladı.

7 maçtır ligde Trabzonspor'a yenilmeyen Beşiktaş derbinin hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla tamamladı ve kampa girdi. Basına kapalı yapılan ve 1.5 saat süren antrenmana tedavisine devam edilen Dusko Tosic katılmadı.

Siyah beyazlılar son antrenmanını kondisyon ve taktik çalışması ile yaptı. İdman, takım halinde ısınma ve istasyon koşuları ile başlayarak, 5'e 2 pas çalışması ile devam etti. Antrenman tam saha da taktik maçı ve şut çalışması ile sona erdi.

TRABZONSPOR'DA 3 EKSİK ! 

Bordo Maviler ligin ilk haftasında Bursaspor ile karşı karşıya gelmiş, Erkan Zengin'in attığı gol ile maçı 1 -0 galip kapatmıştı. 121. karşılaşma öncesi Trabzonspor kafilesi bu sabah sakatlıkları devam eden Mehmet Ekici, Yatabare'nin yanı sıra Deniz Yılmaz eksikleri ile İstanbul'a gelmişti.

Trabzonspor'un efsane ismi teknik direktör Şota Arveladze, zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini belirterek, ''Zor bir derbi ama iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Güzel bir maç bekliyoruz. İnşallah güzel bir sonuçla döneriz. İyi bir hafta geçirdik. Şu an görüntümüz iyi.''açıklamalarında bulundu.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TEK GALİBİYETİ 1990 - 1991 YILINDA !

Alt yapısından yetişip uzun yıllar formasını giydiği ve çalıştırdığı Trabzonspor'a karşı bugüne kadar teknik direktör olarak 4 farklı takımla 9 maça çıkan Şenol Güneş, bu maçlardan sadece 1 tanesini kazanabildi.

Bordo - mavili takıma karşı tek galibiyetini 1990 - 1991 sezonunda Boluspor'da görev yaptığı dönemde 2-0'lık skorla elde eden Şenol Güneş, kalan 8 maçta 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Şenol Güneş 4 büyük takıma karşı ise en fazla Fenerbahçe'ye yenildi.

TRABZONSPOR 7 MAÇTIR LİGDE KAZANAMIYOR !

42 yıllık rekabette 121. kez karşı karşıya gelecek Beşiktaş - Trabzonspor derbisinde; Beşiktaş'ın 49, Trabzonspor'un 42 galibiyeti bulunuyor. Siyah Beyazlıların 160 golüne, bordo-mavililer 127 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ve Trabzonspor arasında lig tarihinde oynanan maçlar da ise Beşiktaş önde. 84 lig maçında Beşiktaş 32, Trabzonspor 31 galibiyet aldı. Ligde Beşiktaş'ın 115 golüne, Trabzonspor 89 golle karşılık verdi.

Trabzonspor, Siyahbeyazlı takıma karşı en son galibiyetini 2011 - 2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık skorla aldı.

BEŞİKTAŞ'IN HOBİSİ, TRABZONSPOR'UN BEŞİKTAŞ FOBİSİ !

Ligde iki ezeli rakip ebedi dost arasında İstanbul'da toplam 41 maç oynandı. Bunların 19'unu Beşiktaş, 11'ini Trabzonspor kazandı. Siyah - beyazlıların 64 golüne, bordo - mavililer 30 golle karşılık verebildi.

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla kazandı. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 11 Mart 1997'de Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0'lık sonuçla elde etti.

DEV MAÇIN HAKEMİ ALİ PALABIYIK ! 

TFF Merkez Hakem Kurulu, dev derbiye Ali Palabıyık'ı atadı. Ali Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Serkan Çimen yapacak. 34 yaşında ki Palabıyık dev derbiyi ilk defa yönetecek.

Ali Palabıyık önceki sezonlarda Beşiktaş'ın 3, Trabzonspor'un ise 6 maçında görev yaptı. Bu müsabakalarda Beşiktaş 1'er galibiyet, mağlubiyet, beraberlik alırken; Trabzonspor ise 2'şer galibiyet, mağlubiyet, beraberlik aldı.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.