eşya depolama
Öne Çıkanlar cep telefonu sosyal medya Tatil

Windows 10 yeni yapılanması sonunda hazır! Yapı 10525 kullanımda!
Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 bir sürü sorunla kullanıcıların hayatına girince, güncellemelerin ardı arkası kesilmedi. İşte yeni yapı 10525 önizleme sürümü yayınlandı.

Daha kararlı bir RTM sunmak amacıyla son sürat çalışmaya devam eden Microsoft, Windows 10'un kullanıcıları çıldırtan hatalarını telafi etmek için gece gündüz araştırmalarıne ve denemelerine devam ediyor. İşte en son daha kararlı bir RTM sunmak için yeni  bir yapı oluşturuldu ve peşinden bir teknik önizleme sürümü yayınladı. Yapı 10525, Windows 10'da gelişmiş özelleştirme seçeneklerinin yanında ayrıca otomatik bellek yönetimi adına birçok yol da sunuyor.

Windows 10 işletim sisteminde Başlat, Eylem Merkezi, Görev Çubuğu ve Başlık barları varsayılan olarak mavimsi gri renkle birlikte kullanıma girmişti. Yapı 10525 gelince bu renkler kolaylıkla değiştirilebilir hale gelecek.
Teknoloji devi Microsoft ayrıca yeni yapıyla birlikte işlem başına bellek miktarını azaltmak amacıyla kullanılmayan dosyaları sıkıştırabilen yeni bir Bellek Yöneticisi ayarı getiriyor. Böylece bilgisayarınızda gerçekleştireceğiniz işlemler için daha hızlı yanıt süresi sağlamak amacıyla atıl dosyaların boyutu en aza indirilecek.

Yine de henüz çok yolu var

Yeni Microsoft yapı 10525 beraberinde bir dizi sorunu da getiriyor. Sorun iyileştirme adına yapılan çalışmaların yeni sorunları beraberinde getirmesi teknoloji devini zor durumda bırakmış gibi. Mesela yaşanan sorunlardan biri Mobile Hotspot bu yapı içinde çalışmaması. Bu özellik kullanılarak internet paylaşımı yapıldığında cihazlar geçerli bir IP adresi alamıyor ve internet erişimi sağlayamıyorlar. Ayrıca opsiyonel dil paketleri bu yapıya dahil edilmemiş durumda. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.