eşya depolama
Öne Çıkanlar Gebelik hesaplama Gebelik testi Tatil cep telefonu 2022 asgari ücret

Koalisyona kaşıntısı olan saray danışmanı: Başkanlık sistemi rafa kalkmadı!
Türkiye koalisyon sürecini tartışırken erken seçim olasılığı da ihmal edilmiyor. Saray’ın çiçeği burnunda danışmanı Burhan Kuzu erken seçim olasılığı üzerine açıklamalarda bulundu. Erken seçimin Kasım ya da Aralık gibi olabileceğini vurgulayan Kuzu seçim barajının da yüzde 7 olabileceğini vurguladı.

Kasım Aralık’ta erken seçim

Burhan Kuzu vatandaşlara erken seçim için bir fırsat daha verilmesi gerektiğini söyleyerek "Tek parçalı bir hükümet kurmak için bu millete bir fırsat daha verilmeli. Yakın zamanda... Kasım, aralık gibi... Kokuşmuş İngiliz parlamenter sisteminde kalacaksak, Allah’ın belası sistemde sürünmeye devam edeceksek ki öyle gözüküyor, barajı yüzde 7’ye indirebiliriz. Bu seçime de yetişir. Bu seçimde uygulanması için Anayasa’da hüküm için geçici madde konulur, 'İşbu seçimde uygulanır' denir..." şeklinde konuştu.

Koalisyon lafını duyunca kaşıntım tutuyor

Burhan Kuzu koalisyon kelimesini duyduğu zaman kaşıntısının tuttuğunu söyleyerek “Seçim barajının düşürülmesinin herkesi rahatlatacağını dile getiren Kuzu, "Çok eleştiri alıyor bu baraj, o anlamda rahatlatır herkesi... HDP’nin oyları baraj aşsın diye zorlandı, o detayı da unutmamak lazım. Ben bildiğimi konuşan bir insanım, çekincem olmaz. Ben şahsen HDP’nin barajı aşmasını hiç ama hiç istemedim. Çünkü koalisyonlara alerjim var, kaşıntım tutuyor koalisyon lafını duyunca, o derece yani. İstemeyişimin sebebi o." dedi.

Başkanlık sistemi rafa kalkmadı!

Erdoğan’ın başkanlık istemine yönelik isteğinin rafa kalkmadığını söyleyen Kuzu “Diyelim ki seçime götürmek istiyor. Bu neyi kurtarır? AK Parti’yi tek başına getirir. Bir Anayasa değişikliği tablosu çıkmaz çünkü 330 rakamı zor. Başkanlık modeli rakamı bu seçimde yakalanamaz. Öte yandan tek parçalı bir parlamento olursa ülke daha rahat çalışır. Cumhurbaşkanı açısından konunun o tarafı var kuşkusuz. Ama Tayyip Bey ile algı tamamen yanlış, yakından biliyorum. Başkanlık modeli niyeti tabii ki var. Gündemden kalkmış değil. Rafa kalkmaz. Ondan hiç şüphe olmasın. O bir kenarda hep durur, altın bilezik gibi. Tayyip Bey’in kafasından çıkmaz ama “Bu seçimi bu yüzden istiyor” dersek günaha gireriz. ”dedi.
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.