eşya depolama

PKK ateş açtı 1 ölü, 2 yaralı!

Ardahan’da Göle İlçesi’nde belediyeye ait bir araca zorla el koyan bir grup terör örgütü PKK üyesi 9 Temmuz’da Göle Belediyesi’nin aracını çaldılar. Bugün Göle’deki su kesintisini gidermek isteyen jandarma ekipleri bölgeye hareket etti. Bölge de bulunduğu sırada terör örgütü PKK’ya mensup bir grup tarafından ateş açıldı. Kendisine açılan ateşe karşılık veren jandarma ekipleri ile örgüt arasında çatışma çıktı. 8.30 civarında gerçekleşen olayda yaşanan çatışma 1 kişinin hayatına mal oldu. Çatışma sırasında olay yerine yaklaşan içerinde 4 kişinin bulunduğu minibüsün PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla taranmasıyla birlikte 1 kişi hayatını kaybetti 2 kişi yaralandı. Minibüsün içerisindekilerin HDP’li olduğu iddia edilmekle birlikte ölenlerin isimleri de belli oldu. 65 yaşında Kanber Morkoç’un hayatını kaybettiği çatışmada Sabri Morkoç ve Altan Akın’da yaralandı. Yaralananlar devlet hastanesine kaldırıldı.  Öte yandan PKK’ya yakın olan bazı yayın organları araca ateş açanların jandarma olduğunu iddia etti.

Olayla ilgili valilik açıklama yaptı

Göle Belediyesi’nin içme suyunun depolarının bir kısmının Erzurum ili Şenkaya
İlçesinde İnceçayır mevkiinde olduğunun söylendiği açıklamada 9 Temmuzda öğlen vakitlerinde yaşanan su kesintisini giderebilmek amacıyla bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütünün müdahale ettiğini belirtti. PKK’lı grup belediye ekiplerine su kesintisini kendilerinin yaptığını söyleyerek arızanın giderilmesini engellemişler. PKK’lı grup belediye ekiplerini serbest bırakırken belediye aracına el koydu.  Olay Erzurum’un il sınırları içinde olmasından dolayı valilikle irtibata geçildiğinin söylendiği açıklamada hem su sıkıntısını gidermek hem de el konulan aracı almak üzere operasyon başlatıldığı söylendi.  Araca el konulan yerde yakılmış halde bulduklarını söyleyen Valilik inceleme yapmak üzere bölgede bulunan ekibe ateş açılmış çıkan çatışmada etraftaki sivil vatandaşlardan 2 kişinin yaralandığını ve 1 kişinin öldüğünü duyurdu.
 
Çözüm süreci bitti mi?

Seçim sürecine girildiği zamandan beri çözüm süreci durdurulmuş, HDP heyetiyle Dolmabahçe’de poz veren Yalçın Akdoğan HDP’nin barajı aştığı seçimden sonra çözüm sürecinin bundan sonra sadece filminin çekileceğini söylemişti. Bu saldırının ne anlama geldiği, çözüm süreci üzerinde ki etkisinin ne olacağı ilerleyen süreçlerde ortaya çıkacaktır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.